Alkalmazhatósága: 

-étkezési só, ételízesítésre
-ivókúra
-párologtató só
-sópára
-sószappan
-fürdősó
-sómécses, sólámpa
-sótégla 

Ezekből adódóan sószobák és sókamrákat alakítanak ki 

Sószoba  

  

Ezeknek különféle jótékony hatásai vannak a szervezetre, sok egészségügyi probléma kezelésére lehet felhasználni.

 

A sószappan de leginkább a fürdősó felhasználásával fürdőkúrát is vehetünk ami méregtelenít, ellazít és megnyugtat. Ezenfelül bőr, mozgásszervi, reumatikus, neurológiai problémákra és nőgyógyászati fertőzések ellen is hatásos. A sószappan inkább hatásosabb arcápolásra, bőrfeszesítésre, miteszeres bőrre és ezek mellett ekcémára, allergiára, herpeszre és gombás fertőzésekre. Ha egyébb fájdalomcsillapításra lenne szükségünk alkalmazhatunk parajdi sópárnát is, amelyet hidegen vagy melegen is használhatunk. A párnát érdemes félévente kicserélni. A sót inhalálással is alkalmazhatjuk ezáltal elősegítve a légzést azzal, hogy a gyulladások során feloldja az orr és egyéb melléküregbe lerakódott váladékot.

Mind ezeken felül a só az emésztéshez és a tápanyagok felszívódásához a szervezetben szükséges lehet. Erősíti a csontozatot és csökkenti a veszélyét a visszerek és a hajszálerek megrepedését. 

 

Érdekesség: 

Vannak olyan gyermeknevelő intézmények (bölcsöde, óvoda,...), melyekben sószobák találhatóak. A fiatalkorúak fejlődő szervezetére különösképpen jó hatással vannak az ilyen helyiségek. Az idősebbeknek elsősorban az asztmásoknak érdemes sólámpát használni és éjszakára égve hagyni.